Robert Makłowicz był gościem w programie “Drugie śniadanie mistrzów” i rozmawiał z Marcinem Mellerem. Krytyk kulinarny wyjawił, jaki dodatek do popularnej potrawy zadziwia go najmocniej.
W czasie programu poruszono kwestię zaskakujących smaków i potraw z różnych części świata. Wśród zaproszonych gości znaleźli się: Robert Makłowicz i Magda Gessler.
Makłowicz wyznał, że bardzo intryguje go dodatek, który Polacy dodają do jednej z tradycyjnych potraw. Chodzi o rosół i “wkładkę”, którą często stosuje się w pewnych częściach Polski.
Makłowicz zaskoczony
– Największe wrażenie robią na mnie rzeczy dziwne według moich przyzwyczajeń, które można odnaleźć wokół nas – powiedział Robert Makłowicz w rozmowie z Marcinem Mellerem.
– Dla mnie rzeczą znacznie bardziej szokującą, niż wyrwane w Wietnamie serce węża i podawane jeszcze bijące, jest rosół z ziemniakami. A tak się jada w naszym kraju – dodał krytyk kulinarny.
Przypomnijmy, że dla mieszkańców Śląska Cieszyńskiego i Śląska Opolskiego takie połączenie nie jest niczym zaskakującym.
ZOBACZ RÓWNIEŻ: Nagranie poruszyło internautów. Tak Świątek zachowała się wobec płaczącej rywalki
źródło: TVN / Drugie Śniadanie Mistrzów